top of page
Anna Björklund porträtt Yoga i Lomma (bheka.se)

Varför ska jag prioritera min tid till yoga?

”Yogan kan hjälpa dig på många plan, med många verktyg att använda både på mattan och i livet. Öva dig på tålamod i de mer utmanande positionerna i din yogapraktik och ta med dig lärdomarna till din vardag, där ditt tålamod testas på riktigt. Lär dig hur du kan slappna av och stressa ner, när livet rusar på. En av mina lärare påminner mig ofta om att ”Yoga is not important, Life is”. Yogan lär dig att slappna av, andas, fokusera och hitta en medvetenhet i din kropp som du kanske glömt bort? Hur hittar du och utnyttjar din fulla potential? Utöver den mentala biten så får du en starkare och rörligare kropp, förbättrad balans och en trygg, stabil grund att stå på.”

 

Varför ska jag yoga med just dig?

”För att din yoga ska bli hållbar, lustfylld och utvecklande så råder jag dig att hitta en lärare med gedigen utbildning, som tilltalar dig och som kan få dig att längta efter att ställa dig på yogamattan. Ingen lärare passar alla och det finns en uppsjö av lärare och yogaformer att välja mellan. Fundera på vad du behöver, kanske är behoven olika beroende på vilken fas i livet du befinner dig i. Var nyfiken, testa de lärare som väcker din spanda (puls, vibration) och som gör dig nyfiken på att gå djupare. Jag hoppas att du finner det i mig som du letar efter. Hos mig är du alltid välkommen vare sig du väljer att fylla på med inspiration av enstaka kurser/klasser eller bli en stammis. Jag ser fram emot att träffa just dig!”  

Var i Lomma kan jag yoga med dig?

"Under terminerna håller jag kurser i vinyasayoga och yinyoga i Strandskolans gymnastiksal och på sommaren flyttar jag ut yogan i Fladängsparken i Lomma."

 

Vilken typ av yoga instruerar du?

”Jag älskar den fysiska yogan. Jag tror starkt på att vi behöver rörelse till hjälp för att flytta fokus från tankar till medvetenhet för att förstå hur vi egentligen funkar; på yogamattan och i livet. Efter den fysiska praktiken har du alla förutsättningar att landa, slappna av och hitta stillhet. Om du yogar med mig får du ta del av klasser som är noggrant planerade för att du på ett säkert sätt ska hitta in i olika asanas. Samtidigt får du praktisera din styrka, balans och rörlighet. Detta kombineras med andningsmedvetenhet, meditation och avslappning. Klasserna knyts upp kring en intention eller ett tema för att utmana dina tankebanor och vanor.”

 

Vem kan egentligen yoga? Är jag för stel för att yoga?

”Jag är fullt övertygad om att ALLA kan yoga, yogan går alltid att anpassa. Kan du andas kan du yoga oavsett din rörlighet. Det gäller att släppa tankarna på prestation och tro att du måste åstadkomma något på mattan. Låt istället yogan vara ett sätt att tillåta dig vara den du är. Jag möter dig och gör mitt yttersta för att anpassa positioner och instruktioner för att de ska passa dig, din kropp och dina förutsättningar på mattan. Det finns inga krav på förkunskaper för att börja yoga och det är aldrig försent att börja.”

Anna Björklund Vrkasana pose Yoga i Lomma (bheka.se)
bottom of page